JOYFULL FLOW VINYASA YOGA

JOYFULL FLOW VINYASA YOGA

Na Hangar zavál čerstvý vítr – nová lektorka jógy Nika s sebou přináší vlastní přístup k péči o tělo. S lektorováním začala u skupiny baseballistů a je znát, že je jí společnost sportovců blízká. Na téhle józe tě nečeká přednáška o čakrách, ani nemusíš znát pojmy jako mantra, mudra nebo samotné názvy jógových pozic v sanskrtu. Celá lekce probíhá v příjemné a přátelské náladě, a zároveň si připadáš o kousek blíž sportovnímu režimu než tomu ezoterickému.

Jako při jiných sálových aktivitách na Hangaru se na lekci snadno odpojíš od tuc tuc nahecovaného vibu z bouldrovky. V mírném přítmí se bez dlouhých cavyků začneš ladit na vlastní tělo. Lekce jsou strukturované a vedou k určitému cíli. Začátky jsou pomalé, slouží k rozehřátí těla. V průběhu sedmdesáti pěti minut procházíš několik vazeb, které v závěru lekce vedou k složitější jogínské pozici. Podle pokynů Niky se i začínající účastník dokáže přiblížit k pozici, jež by mu ještě v začátku lekce připadala absurdně neproveditelná. Co je hlavním benefitem celé praxe? Hodinu čistého času se věnuješ několika kratším vazbám cíleným na protažení konkrétních částí těla – ať už jde o zápěstí, celé paže, záda, střed těla nebo nohy. Obohatíš tak svůj pohybový archív o slušnou dávku cviků a můžeš je zařadit do rozehřívání před lezením nebo naopak jako strečink po výkonu. Každou z vazeb projdeš během lekce hned několikrát. Takže je stačí oprášit při příštím lezeckém tréninku a zařadit do repertoáru.  

Jestli hledáš inspiraci pro zvyšování vlastní flexibility těla nebo tě zkrátka zajímá, jak se po lezení protáhnout, zastav se ve středu v 19 hodin na Hangar.

AUTOR: Tereza Ševečková